Svt-debatt

Hej.

Har precis suttit och kollat på Debatt på Svtplay där bland annat Kissie, Linda Thelenius och Morgan Alling var med. De ämnen som togs upp var;

1. Big Brother - och om de som blivit psykiskt sjuka
2. Bloggvärlden - om Kissie i första hand
3. Barnmisshandel - i alla dess former, dessutom barn som farit runt på olika fosterhem

Om det första ämnet kan jag ju bara säga att jag skrattade då programchefen för TV11, Anton Glanzelius, satt och pratade. Han verkade vara helt bakom flötet, lät som en bebis och var allt annat än tillförlitlig. Håller med Linda som sa att dom bakom programmet skiter i de som går in i huset. Jag själv tycker inte synd om de som blivit sjuka av det här, ger man sig in i leken får man leken tåla. Dessutom kan man ju inte ha allt för mycket att förlora om man blir sjuk, verkar ju inte riktigt frisk om man går in där från början så. Men att den där Anton skulle spela nått jävla helgon var bara pinsamt. 

Angående bloggpratet så var det Kissie som var huvudperson och huvudämnet. De pratade om hennes propaganda vad det gäller plastikoperationer och bantningstips. Hon sa väl inget som talade för hennes IQ direkt men en grej hade hon rätt i och det är att hon inte velat vara någons förebild. Jag har alltid stört mig på då man läser i tidningar osv att alla ska vara förebilder, varför gör dom så osv. Ta Britney Spears, det spelar ju ingen roll vad hon gör så är det fel. Rakar hon skallen och slåss med paraplyn eller gör en ny musikvideo så är det ungefär lika illa. Människan är aldrig nöjd. Vill Kissie operera sig och roa oss så får hon väl det. Det är ingen idé att reta sig på det eller berätta tusen gånger om dagen hur ful hon är, för det är hon ju faktiskt, men det är lönlöst att säga det till henne för hon är en sån som aldrig skulle låta sig bli påverkad av det. Hon kanske sitter hemma och gråter för vad folk skriver, det får vi aldrig veta så då kan man lika gärna sluta tjata. Jag läser den för att den är rolig, för att man skrattar åt henne och för att se på alla fula bilder. De som ser henne som förebilder lär det vara större fel på i så fall än Kissie själv.

Och det sista ämnet handlade om folk som farit illa. De ska nu tydligen få 250.000 kr och en ursäkt av självaste Fredrik Reinfeldt. Vissa av de som debatterade och var offer nöjde sig med det och vissa var lite mer förbannade och skulle minsann inte nöja sig förrens dom fick 1000.000 kr. Jag känner en person som blivit illa behandlad som barn och jag vet att inga pengar i världen kommer få h*n att glömma. Därför tycker jag att det är lite tröttsamt då vissa vill mjölka ur hur mycket pengar som helst, vad ska det hjälpa då? Det här handlar om händelser för 20-50 år sedan. Håller med Kissie där, nöj er med dessa pengar och denna ursäkt (passa även på att kasta lite ägg på Freddan) så kan man försöka satsa på de 100.000-tals barn som far illa just nu.

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Anonym

90% av alla tonårstjejer läser bloggar, och att man i 12-15-årsåldern tyr sig till och har äldre bloggartjejer som förebilder är väl inget konstigt? Ska man låta bli att göra något åt de sjuka uttalandena bara för att "det lär vara större fel på dem än henne"?

2011-03-07 @ 15:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback